

DEPARTMENT: WATER AND ENVIRONMENTAL AFFAIRS Directorate: National Water Resources Planning

OLIFANTS RIVER WATER SUPPLY SYSTEM:

Strategy Steering Committee (SSC) for the Reconciliation Strategy

Agenda for Meeting No. 1

Strategy
Objectives:

- To meet legitimate current and future water requirements
- To recommend the most suitable interventions to balance the water requirements and water resources
- To identify responsible institutions and provide target dates for implementation of the strategy

Strategy
Documentation:

http://www.dwa.gov.za/Projects/OlifantsRecon/default.aspx

Purpose of meeting:

- Establish Strategy Steering Committee
- Provide an overview of Olifants River Water Supply System Reconciliation Strategy
- Assign responsible institutions for Strategy Interventions.

Date and Time:

Thursday, 7 March 2013 at 9:00 am.

Venue:

Loskop Forever Resorts, Loskop Dam

	TEA AND COFFEE	ALL	8:30 - 9:00
1	WELCOME AND INTRODUCTIONS	P. van Niekerk	9:00 – 9:10 (10 Minutes)
	Purpose of Strategy and AssignmentPurpose of Meeting		
2	ATTENDANCE AND APOLOGIES	P. van Niekerk	9:10 – 9:20 (10 Minutes)
3	ACCEPTANCE OF AGENDA	P. van Niekerk	9:20 – 9:25 (5 Minutes)
4	TERMS OF REFERENCE AND MEMBERSHIP OF THE SSC	T. Nditwani	9:25 – 9:35 (10 Minutes)

5	THE OLIFANTS WATER SUPPLY SYSTEM RECONCILIATION		
5.1	STRATEGY Overview	T. Nditwani	9:35 – 9:55 (20 Minutes)
5.2	Questions for clarity	T. Nditwani	9:55 – 10:10
5.3	Strategy actions and interventions: Assigning responsible institutions	T. Nditwani	10:10 – 10:40 (30 Minutes)
	TEA AND COFFEE	ALL	10:40 – 10:55 (15 Minutes)
5.3	Strategy actions and interventions: Assigning responsible institutions (Continued)	T. Nditwani	10:55 – 11:30 (35 Minutes)
6	ASSIGNMENT TASKS	P. van Rooyen	11:30 – 11:50 (20 Minutes)
7	LINKAGES WITH OTHER WATER INITIATIVES	P. van Rooyen	11:50 – 12:00 (10 Minutes)
8	COMMUNICATION	A. Briel	12:00 – 12:15 (15 Minutes)
9	GENERAL DISCUSSIONS AND COMMENTS	P. van Niekerk	12:15 – 12:40 (25 Minutes)
10	WAY FORWARD	P. van Niekerk	12:40 – 12:50 (10 Minutes)
11	DATE OF NEXT MEETING	P. van Niekerk	12:50 – 12:55 (5 Minutes)
12	CLOSURE	P. van Niekerk	12:55 – 13:00 (5 Minutes)
13	LUNCH		13:00